Το τυρί αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής των Ελλήνων. Η γεύση του, η θρεπτική του αξία αλλά και η ενασχόληση των Ελλήνων με την κτηνοτροφία και την παραγωγή του, έδωσε στο τυρί εξέχουσα θέση στο ελληνικό τραπέζι. Σήμερα, το τυρί αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής μας διότι:


• Αποτελεί σημαντική πηγή θρεπτικών συστατικών όπως το ασβέστιο και η ζωική πρωτεΐνη, ιδιαίτερα για άτομα τα οποία δεν καταναλώνουν άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα ή κρέας.


• Δίνει ωραία γεύση στο φαγητό μας και πέπτεται εύκολα.


• Αποτελεί βασικό συστατικό της ελληνικής παραγωγικής δύναμης.


• Είναι μια εναλλακτική διατήρησης και συντήρησης του γάλακτος.

flag flag flag flag flag flag