Για την κοπή και το σερβίρισμα του τυριού στο σπίτι πρέπει να υπάρχουν ειδικά μαχαίρια, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από εξειδικευμένα καταστήματα οικιακών ειδών ή από τμήματα με οικιακά είδη σε super market. Τα ειδικά αυτά μαχαίρια στην άκρη τους έχουν δύο μικρές μύτες, που διευκολύνουν πολύ το σερβίρισμα των μικρών κομματιών του τυριού. Ανάλογα με το τύπο τυριού κυκλοφορούν με ή χωρίς δοντάκια. Χρήσιμο επίσης είναι και το ξύλο κοπής, στο οποίο τοποθετείτε το τυρί για να το κόβετε ευκολότερα, αλλά και να σερβίρεται στο κέντρο του τραπεζιού.

Τα σχήματα των κομματιών του τυριού που μπορείτε να κόψετε ποικίλλουν, με επικρατέστερα τις φέτες, τα τρίγωνα και τους κύβους. Τα σκληρά τυριά όπως η κεφαλογραβιέρα, η γραβιέρα, και το κεφαλοτύρι μπορείτε ασφαλώς και να τα τρίψετε.

flag flag flag flag flag flag