Το Μανούρι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό τυρί προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.) και παρασκευάζεται από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα. Ανήκει στα τυριά τυρογάλακτος και παρασκευάζεται στη χώρα μας από την Αρχαιότητα. Η ονομασία του τυριού προέρχεται από τη λέξη «μανός» που σημαίνει «αραιός». 

Είναι μαλακό τυρί με κρεμώδη υφή και ξεχωριστό άρωμα, ενώ η γεύση του είναι γλυκιά και ήπια.. Το χρώμα του είναι λευκό κι έχει κυλινδρικό σχήμα. Θεωρείται το πιο εκλεκτό τυρί τυρογάλακτος, ενώ έχει χαρακτηριστεί από την «Εθνική Επιτροπή Γάλακτος Ελλάδος» ως «το πιο εξαιρετικό παραδοσιακό ελληνικό τυρί τυρογάλακτος».

Το Μανούρι καταναλώνεται κυρίως ως επιτραπέζιο τυρί, ενώ συνοδεύει και πιάτα λαδερών, όπως και η φέτα. Η πιο συχνή του χρήση όμως είναι ως επιδόρπιο συνοδευόμενο από φρούτα, μέλι και ξηρούς καρπούς. Ακόμη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πίτες, τάρτες, σαλάτες και γλυκά. 
 
  Ανά 100g Ανά 20g
Ενέργεια
1892kJ/ 457kcal
378,4kJ/ 91,4kcal
Πρωτεΐνες
8,3g
1,66g
Υδατάνθρακες
1,5g
0,3g
εκ των οποίων σάκχαρα
0g
0g
Λιπαρά
46,7g
9,34g
εκ των οποίων κορεσμένα λιπαρά
33,7g
6,74g
Αλάτι
2,1g
0,42g
ΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΒΑΡΟΣ ΤΜΧ/ΚΙΒ ΚΙΒ/ΠΑΛΕΤΑ
Μανούρι Φρατζόλα (Ε.Ζ.)*
1,6kg
3
132
Μανούρι Συσκευασμένο
200g
12
288
flag flag flag flag flag flag