• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Κορμός σοκολάτας \

 Μερίδες: 10 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Δυσκολία: Μέτρια

 

Υλικά

Για το παντεσπάνι:

  • 4 αβγά, 125 γρ. ζάχαρη
  • 126 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος

Για την κρέμα:

  • 4 φλιτζάνια τριμμένη ψίχα κάστανου
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Αdoro
  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 βανίλια σκόνη

Για την επικάλυψη:

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος Adoro
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 1 σφηνάκι μπράντι
Εκτέλεση

Για το κέικ της βάσης: Βάλτε σε ένα μπολ το βούτυρο Ηπειρος με τον καφέ, το γιαούρτι, τα αβγά, τη ζάχαρη και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Αναμείξτε και αδειάστε σε 1 στρογγυλό ταψί με ελατήριο και διάμετρο 24 εκ. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40 λεπτά. Αφήστε τη βάση να κρυώσει ώστε να μπορέσετε να την κόψετε σε φέτες.

Για την κρέμα σοκολάτας: Κόψτε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και λιώστε τη σε μπεν μαρί. Ανακατέψτε το κακάο με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, ρίξτε το μείγμα στη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατέψτε. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε τη στο μείγμα της κουβερτούρας, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Κόψτε το κέικ της βάσης σε 2 φέτες. Βάλτε τη μία φέτα στη φόρμα με το ελατήριο και αδειάστε τη μισή ποσότητα της κρέμας σοκολάτας. Βάλτε επάνω στην κρέμα τη δεύτερη φέτα του κέικ και αδειάστε την υπόλοιπη κρέμα. Αφήστε την τούρτα στο ψυγείο για 4 – 5 ώρες πριν την κόψετε σε μερίδες για να τη σερβίρετε.

flag flag flag flag flag flag