• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Κουλουράκια Βουτύρου με Άρωμα Μαστίχας \

Μερίδες: περίπου 55-60 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 25-30΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 600γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
  • 1.350γρ. αλεύρι μαλακό
  • 150ml γάλα
  • 3 αβγά
  • 50ml λικέρ μαστίχας
  • 350γρ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση1. Κοσκινίζετε το αλεύρι σε λεκανίτσα και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ και την κοπανισμένη μαστίχα.
2. Σε μια λεκανίτσα χτυπάτε με μίξερ χειρός το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα αβγά, μετά το γάλα και το λικέρ και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν κι αυτά.
3. Ρίχνετε το αλεύρι λίγο λίγο, ενώ παράλληλα ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Παίρνετε μικρές δόσεις ζύμης και πλάθετε κουλουράκια στρογγυλά ή σε σχήμα κοτσίδας, τα οποία αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί.
5. Πασπαλίζετε τα κουλουράκια σας με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και τα ψήνετε για 25-30 λεπτά περίπου.
6. Αφήνετε να κρυώσουν εντελώς και τα μεταφέρετε σε πιατέλα ή καλύτερα σε σκεύος με καπάκι.

Μυστικό

Αν δεν αγαπάτε τη γεύση και το άρωμα της μαστίχας, μπορείτε να αρωματίσετε τα κουλουράκια σας με 3-4 βανίλιες ή ξύσμα εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι, λάιμ).

flag flag flag flag flag flag