• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Χαλβάς Φαρσάλων \

Μερίδες: ένα ταψάκι 30x40εκ.
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 25-30΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 170γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο και λίγο επιπλέον για το άλειμμα του γλυκού
  • 150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 700γρ. ζάχαρη
  • 1.200ml νερό
  • 260γρ. κορν φλάουρ
  • κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση1. Κρατάτε λίγο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί μαζί με τη μισή ζάχαρη και τα αμύγδαλα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα με ξύλινη σπάτουλα.
2. Όταν αρχίσει η ζάχαρη να παίρνει ξανθό χρώμα και να καραμελώνει το μείγμα, αποσύρετε την κατσαρόλα για λίγο από τη φωτιά. Διαλύετε το κορν φλάουρ και την υπόλοιπη ζάχαρη στο νερό (αφού κρατήσετε 4 κουταλιές της σούπας στην άκρη) και ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
3. Ρίχνετε το μείγμα του κορν φλάουρ στην καραμέλα, συνεχίζοντας να δουλεύετε με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να αρχίσει να ξεκολλάει ο χαλβάς από την κατσαρόλα.
4. Προθερμαίνετε το φούρνο στο γκριλ στους 220°C. Βουτυρώνετε το ταψάκι σας και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ισιώνετε την επιφάνειά του, την αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη που κρατήσατε και λίγη κανέλα.
5. Βάζετε το χαλβά στο φούρνο να ψηθεί στο γκριλ μέχρι να καεί η ζάχαρη. Αφήνετε το χαλβά να κρυώσει και μετά τον σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

Μυστικό

Το πάχος του χαλβά στο ταψί δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα δύο δάχτυλα

flag flag flag flag flag flag