• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Κουραμπιέδες με παραδοσιακό βούτυρο Ήπειρος \

  Μερίδες: 45 κομμάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 600γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 250γρ. αμύγδαλο χοντροκομμένο και καβουρδισμένο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα βανίλια
  • 220γρ. ζάχαρη άχνη
  • 50γρ. ρούμι μαύρο
  • 1.200γρ. αλεύρι
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση1. Χτυπάμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ και την άχνη στο μίξερ μέχρι να μαλακώσουν και να αφρατέψουν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και τα ρίχνουμε στο χτυπημένο μείγμα. Ανακατεύουμε απαλά με το χέρι και προσθέτουμε το ρούμι και το αμύγδαλο.
2. Πλάθουμε στρογγυλούς τους κουραμπιέδες σε διάμετρο 3 εκ. και τους ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 15'. Τους βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά, και αν θέλουμε, τους βουτάμε στην άχνη.
flag flag flag flag flag flag