• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σοκολατένοι Κουραμπιέδες με βούτυρο Ήπειρος \

Χρόνος προετοιμασίας: 35΄ + 1 ώρα στο ψυγείο
Χρόνος ψησίματος: 15-20΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 300γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 110γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125γρ. αμύγδαλο σκόνη καβουρδισμένο
  • 500γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι

Για το γλάσο:

  • 200γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5γρ. κακάο
  • ασπράδι από 1 μικρό αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση1. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ με την άχνη για 4-5 λεπτά έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε την σκόνη αμυγδάλου και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το ρούμι Η ζύμη βγαίνει πολύ μαλακή γι’ αυτό το λόγο την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει.
2. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκ. και την κόβουμε με κουπ πατ στα σχήματα που θέλουμε.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
4. Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και με ένα πινέλο γλασάρουμε τους κουραμπιέδες όταν είναι κρύοι. Τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
flag flag flag flag flag flag