• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Γεμιστό στήθος γαλοπούλας με ρύζι, ξερά φρούτα και καρύδια \

  Μερίδες: 4-6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας: 35΄
Χρόνος ψησίματος: 2 ώρες
Δυσκολία: Δύσκολη

Υλικά
  • 2 φιλέτα από στήθος γαλοπούλας (συνολικά 1.200 γρ.)
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 φλιτζάνια λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 1 ½ φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 ξερά βερίκοκα ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
  • 2 φλιτζάνια ζωμός κρέατος ή ζεστό νερό
  • Αλάτι, πιπέρι

για την γαρνιτούρα:

  • 6 καρότα
  • 1 μεγάλη σελινόριζα
  • 250 γραμ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 3 κουτ. της σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος, αλάτι
Εκτέλεση

Ετοιμάστε τη γέμιση: Ζεστάνετε το βούτυρο Ηπειρος και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Προσθέστε το ρύζι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αμύγδαλα και τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη. Ρίξτε 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος, αλατίστε και βράστε περίπου για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μαϊντανό, ανακατέψτε και κατεβάστε την κατσαρόλα απo τη φωτιά. Χαράξτε τα φιλέτα κατά μήκος χωρίς να τα κόψετε τελείως και ανοίξτε τα για να γίνουν ένα πλατύ φύλλο. Αλατοπιπερώστε τα και από τις δύο πλευρές. Μοιράστε τη γέμιση, τυλίξτε τα ρολό και στερεώστε τα με σπάγκο. Ανακατέψτε το βούτυρο Ηπειρος με τη μουστάρδα και το μέλι. Αλείψτε τα ρολά με αυτό το μείγμα. Βάλτε τα στο ταψί, ρίξτε το κρασί και σκεπάστε τα με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1 ώρα. Ξεσκεπάζετε το ταψί, ψήστε τα για 20 λεπτά ακόμη.

Για τη γαρνιτούρα: Καθαρίζετε τη σελινόριζα και τα καρότα και κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίστε τα λαχανάκια από τα εξωτερικά τους φύλλα. Σοτάρετε τα λαχανικά με το βούτυρο Ηπειρος σε δυνατή φωτιά, βάλτε τα μετά σε ένα ταψί, αλατίστε τα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά. Κόβετε τα φιλέτα της γαλοπούλας σε φέτες και τα σερβίρετε με τα ψημένα λαχανικά.

flag flag flag flag flag flag