• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ρύζι με λαχανικά και γιδοτύρι Ήπειρος \

Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 50-55΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 100γρ. Γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια
  • 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια
  • 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα:

  • λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση1. Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις τοποθετείτε σε σουρωτήρι. Τις αλατίζετε πολύ καλά και τις αφήνετε για 15 λεπτά. Τις ξεβγάζετε με άφθονο νερό και τις στραγγίζετε στύβοντάς τες ελαφρά με το χέρι.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρετε τους κύβους της μελιτζάνας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνετε το καρότο, ανακατεύετε ελαφρά και ύστερα από λίγο ρίχνετε την τριμμένη ντομάτα, το μισό μαϊντανό και δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφού πάρει η σάλτσα μια καλή βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
3. Δυναμώνετε τη φωτιά, ρίχνετε το κρασί και 1½ ποτήρι του νερού βραστό νερό. Όταν πάρουν βράση, προσθέτετε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο και βράζετε το φαγητό μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να μείνει με λίγο ζουμί.
4. Κατεβάζετε το φαγητό από τη φωτιά και αφήνετε να ηρεμήσει και να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτετε τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό και ανακατεύετε.
5. Τρίβετε το Γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό σε πιάτα, πασπαλίζοντας το καθένα χωριστά με 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένο γιδοτύρι ΗΠΕΙΡΟΣ και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Μυστικό

Πριν κατεβάσετε το φαγητό από τη φωτιά, δοκιμάστε αν μαγειρεύτηκε σωστά το ρύζι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε στο φαγητό επιπλέον καυτό νερό.

flag flag flag flag flag flag