• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Πένες με φρέσκια ντομάτα και φέτα Ήπειρος \

Μερίδες: 5 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 20΄
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά
  • 150γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1 πακέτο πένες
  • 2 ντομάτες κόκκινες και σφιχτές
  • 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη στο τρίφτη
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 πρέζα μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • ολόκληρα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
Εκτέλεση1. Ρίχνετε τα ζυμαρικά σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό που κοχλάζει και τα βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
2. Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας: Χαράζετε στις δύο ντομάτες ένα σταυρό στη βάση τους και τις βουτάτε για 1 λεπτό σε ζεματιστό νερό και μετά σε κρύο. Ύστερα τις ξεφλουδίζετε με ευκολία, τις κόβετε στη μέση, ζουλάτε να φύγουν οι σπόροι και τα ζουμιά και τις κόβετε πάνω σε επιφάνεια κοπής σε μικρά καρεδάκια.
3. Ρίχνετε τα καρεδάκια σε μπολ, προσθέτετε την τριμμένη ντομάτα, αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύετε.
4. Σουρώνετε τα μακαρόνια και τους κάνετε ένα «ντουσάκι» με κρύο νερό να κρυώσουν λίγο. Ύστερα τα μοιράζετε σε πιάτα.
5. Μοιράζετε από πάνω πρώτα τη σάλτσα της φρέσκιας ντομάτας και μετά την τριμμένη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ. Διακοσμείτε με ολόκληρα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού και σερβίρετε αμέσως. Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

Μυστικό

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε πάνω από κάθε πιάτο λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

flag flag flag flag flag flag