• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Κεϊκάκια του Ποπάι με φέτα Ήπειρος \

Μερίδες: 8-10 κομμάτια
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος ψησίματος: 40΄
Δυσκολία: Μέτρια

Υλικά
  • 200γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα) ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη
  • 250γρ. σπανάκι φρέσκο (καθαρισμένο)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
  • 4 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C πάνω κάτω. Βάζετε σε μια κατσαρόλα νερό να πάρει βράση και ρίχνετε το σπανάκι να ζεματιστεί για 2 λεπτά. Το βγάζετε από την κατσαρόλα και το αφήνετε να στραγγίσει καλά στο σουρωτήρι.
2. Χτυπάτε σε μια λεκανίτσα με σύρμα τα αβγά για 1 λεπτό και στη συνέχεια προσθέτετε το σπορέλαιο και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός.
3. Περνάτε το σπανάκι από το μπλέντερ και το ρίχνετε σε μπολ. Προσθέτετε τη κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ και τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ, το μοσχοκάρυδο, τον άνηθο και ανακατεύετε.
4. Προσθέτετε στο χυλό το μείγμα με το σπανάκι, αλατοπιπερώνετε ελαφρά και ανακατεύετε. Αδειάζετε το μείγμα σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψάκι με κοιλότητες, ειδικό για μάφινς. Ψήνετε για 40 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξετε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα.
5. Ξεφορμάρετε τα μάφινς σε πιατέλα και τα σερβίρετε χλιαρά ή και κρύα.

Μυστικό

Για μεγαλύτερη ευκολία, αγοράστε καθαρισμένο και πλυμένο σπανάκι σε συσκευασίες του μισού κιλού. Θα το βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ μαζί με τις σαλάτες.

flag flag flag flag flag flag