• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ρολάκια γεμιστά με φέτα Ήπειρος \

Χρόνος προετοιμασίας: 30΄
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά
  • 200γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη με τα δάχτυλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (όσο χρειαστεί μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή πυκνότητα)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. καπνιστή γαλοπούλα ψιλοκομμένη
  • 2-3 γαλλικές μπαγκέτες
  • αλουμινόχαρτο
Εκτέλεση1. Ρίχνετε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ στο μπλέντερ. Προσθέτετε το μισό γιαούρτι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και χτυπάτε να ενοποιηθούν. Αν είναι απαραίτητο, προσθέτετε λίγο επιπλέον γιαούρτι για να αραιώσει περισσότερο το μείγμα. Προσθέτετε τα κομματάκια καπνιστής γαλοπούλας και ανακατεύετε με κουτάλι να ενσωματωθούν στο μείγμα του τυριού.
2. Αφαιρείτε από κάθε μπαγκέτα τις άκρες της και την κόβετε στα τρία. Αφαιρείτε την ψίχα προσεκτικά με το δάχτυλο και από τις δύο πλευρές, δημιουργώντας ένα κενό σαν τούνελ. Γεμίζετε αυτό το κενό με το μείγμα που ετοιμάσατε, φροντίζοντας να μην αφήσετε κενά.
3. Τυλίγετε κάθε κομμάτι μπαγκέτας με λίγο αλουμινόχαρτο και τα βάζετε για μία ώρα περίπου στην κατάψυξη για να σφίξουν.
4. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και κόβετε τις μπαγκέτες σε ροδέλες πάχους 1 εκ. Τις τοποθετείτε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Μυστικό

Αν δεν σερβίρετε αμέσως τα γεμιστά ρολάκια, σκεπάζετε την πιατέλα με μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο. Σερβίρετε τα ρολάκια κρύα, απευθείας από το ψυγείο.

flag flag flag flag flag flag