• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
υροκαυτερή (χτυπητή) με φρυγανισμένο ψωμί \

Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος ψησίματος: 15΄
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά
  • 500γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη με τα δάχτυλα
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1-3 μικρές καυτερές πιπεριές κέρατα (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλετε)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • γλυκιά πάπρικα

Για το φρυγανισμένο ψωμί:

  • 1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Εκτέλεση1. Αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα σποράκια από τις καυτερές πιπεριές και τις κόβετε σε κομματάκια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις σοτάρετε μέχρι να μαραθούν.
2. Βάζετε στο μπλέντερ την τριμμένη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ μαζί με το γιαούρτι, λίγη γλυκιά πάπρικα, τις τηγανισμένες πιπεριές και το λάδι τους και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Διορθώνετε τη γεύση με αλάτι και αφήνετε τη χτυπητή στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν τη σερβίρετε.
3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Αν είναι πολύ σκληρή η κόρα την αφαιρείτε, κόβετε τις φέτες στη μέση και τις απλώνετε σε ταψί.
4. Αναμειγνύετε το λιωμένο σκόρδο με το ελαιόλαδο και αλείφετε το ψωμί με πινέλο. Περιχύνετε με ό,τι λάδι σας περίσσεψε και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
5. Σερβίρετε τη χτυπητή σε μπολ και τη συνοδεύετε με το φρυγανισμένο ψωμί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.

Μυστικό

Αν δεν βρείτε καυτερές πιπεριές κέρατα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού πράσινο ταμπάσκο ή και περισσότερο αν είστε λάτρεις των καυτερών γεύσεων.

flag flag flag flag flag flag