• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Σαλάτα ελληνική με φέτα Ήπειρος \

Μερίδες: 4 άτομα
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Δυσκολία: Εύκολη

Υλικά
  • 200γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ κομμένη σε κυβάκια
  • 4 ντομάτες ώριμες και σφιχτές
  • 2-3 αγγουράκια τρυφερά
  • 2 πράσινες πιπεριές
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ μαρούλι
  • 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι σε ροδέλες
  • 3 κουταλιές της σούπας κάπαρη
  • μερικά παξιμαδάκια ολικής αλέσεως
  • λίγη ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • λίγο ξίδι καλής ποιότητας
  • αλάτι
Εκτέλεση1. Κόβετε τις ντομάτες, τα αγγουράκια και τις πιπεριές σε κυβάκια του ενός εκατοστού και τα ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το μαϊντανό, αλατίζετε και ανακατεύετε καλά.
2. Κόβετε το μαρούλι όσο πιο λεπτά μπορείτε και το απλώνετε σε σαλατιέρα ή το μοιράζετε σε 4 πιάτα, δημιουργώντας μια πράσινη «βάση». Μοιράζετε από πάνω το μείγμα με τα υπόλοιπα λαχανικά.
3. Σκορπίζετε παντού τα παξιμαδάκια σπασμένα σε μπουκίτσες, την κάπαρη, τις ελιές και τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ.
4. Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, πασπαλίζετε τη σαλάτα με λίγη ρίγανη, χτυπάτε το ελαιόλαδο με το ξίδι και λίγο αλάτι και περιχύνετε τη σαλάτα.

Μυστικό

Μπορείτε αν θέλετε να παραλείψετε εντελώς το μαρούλι και για πιο ανάλαφρη γεύση, να αντικαταστήσετε το ξερό κρεμμύδι με 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε φετούλες.

flag flag flag flag flag flag