• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Ταλαγάνι Ψητό Με Ούζο \

Μερίδες: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος:
Δυσκολία: 

Υλικά
  • 450-500 γρ. ταλαγάνι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1/4 φλ. τσαγιού ούζο
  • λίγος φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός ή μαϊντανό (τα φύλλα) ψιλοκομ.

Εκτέλεση

Κόβετε το ταλαγάνι, κατά μήκος, σε δύο κομμάτια. Βάζετε κάθε κομμάτι με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω και το κόβετε σε 4 χοντρές ημικυκλικές φέτες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ρίχνετε το ελαιόλαδο και το αφήνετε να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, βάζετε μέσα τα κομμάτια τυριού. Τα τηγανίζετε για 2΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και τα περιχύνετε με το ούζο. Περιμένετε 1΄ να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε το λεμόνι. Κουνάτε ελαφρά το τηγάνι να ανακατευτούν τα υλικά και μετά από 10 δευτερόλεπτα, κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε. Πασπαλίζετε με φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ή μαϊντανό.

 

Πηγή:www.gastrotourismos.gr

flag flag flag flag flag flag