• ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΣΥΝΤΑΓΗ
Φουρνιστά κοχύλια γεμάτα με κοτόπουλο \

Μερίδες: 
Χρόνος προετοιμασίας: 
Χρόνος ψησίματος: 
Δυσκολία: 

Υλικά

 

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 4-5 φέτες προσούτο
  • 150 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο πολύ ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 1 κλαδάκι ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 500 γρ. κοχύλια (μεγάλα ζυμαρικά)
  • 250 γρ. ανθότυρο σε μορφή κρέμας
  • 150 γρ. ταλαγάνι

 

 

Εκτέλεση

 

Εκτέλεση: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο ή τον κιμά και τα ροδίζουμε. Ρίχνουμε το προσούτο, το σκόρδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2΄. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 2΄-3΄ να πιουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 15΄-20΄. Βάζουμε σε μπολ το ανθότυρο, το ταλαγάνι, το μαϊντανό και αλατοπιπερώνουμε. 

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: www.infowoman.gr 

flag flag flag flag flag flag