ΥΛΙΚΑ
- 200γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
- 180γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 180γρ. μαύρη ζάχαρη
- 2 αβγά
- 240 γρ. αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 80γρ. βρώμη
- 80γρ. ηλιόσπορους
- 20γρ. σταφίδες μαύρες
- 120γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
- 350γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
Μοιραστείτε Την Συνταγή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ παγωμένο μαζί με τις δύο ζάχαρες έως ότου αφρατέψει και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αδειάζουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Παίρνουμε καλογεμισμένες κουταλιές από το μείγμα και τις τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Μυστικό
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα φουντούκια με άλλο ξηρό καρπό της αρεσκείας μας.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη σοκολάτα με γάλακτος ή λευκή.
Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μεγάλο μπισκότο και να το χρησιμοποιήσουμε ως βάση τούρτας.