MENU

ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ ΜΕ ΤΑΛΑΓΑΝΙ

ΥΛΙΚΑ

  • 700 γρ. αρνί (παϊδάκια κατά προτίμηση)
  • 500 γρ. μοσχάρι, κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 500 γρ. μπούτι χοιρινό, κομμένο σε μεγάλα καρέ
  • 250 γρ. Ταλαγάνι, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 500 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρές φέτες
  • 750 ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ακαθάριστες (πλυμένες)
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε τα κρέατα και τις πατάτες σε μια μεγάλη λαδόκολλα. Αλατοπιπερώνουμε καλά, αλείφουμε με το λάδι και “σκορπίζουμε” το θυμάρι, το σκόρδο και το Ταλαγάνι. Ανακατεύουμε καλά και διπλώνουμε καλά την λαδόκολλά σε πακέτο. Ξαναδιπλώνουμε το πακέτο μας καλά 3 φορές με λαδόκολλά και δένουμε με ένα σπάγκο ψησίματος.

Βάζουμε τα κρέατα μας σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250°C για 45 λεπτά και στους 170°C για άλλες 2 ώρες.