MENU

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη με τα δάχτυλα
  • 120 γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
  • 1 κιλό αλεύρι σταρένιο
  • 500ml γάλα
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Κρατάμε μια χούφτα αλεύρι στην άκρη και μια καλή κουταλιά βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ.  Λιώνουμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με σύρμα μέσα σε μία λεκανίτσα το υπόλοιπο αλεύρι με το γάλα και το λιωμένο βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ, μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα.
Προσθέτουμε τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή μεγάλο κουτάλι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί με τα υλικά που κρατήσαμε και ύστερα απλώνουμε το χυλό που φτιάξαμε. Η πίτα δεν πρέπει να ξεπερνά σε ύψος τα 2 εκατοστά. Ψήνουμε την πίτα για 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της.