MENU

ΚΕΙΚ ΜΕ ΦΕΤΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ χοντροτριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας κεφαλογραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη
  • 3 αβγά
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού + 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
  • 5-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C πάνω κάτω. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε την πιπεριά να μαλακώσει λίγο.

Χτυπάμε ελαφρά σε μπολ με μίξερ χειρός τα αβγά με το σπορέλαιο και το γιαούρτι. Αφού ενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί στο μείγμα.

Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα ΗΠΕΙΡΟΣ και τη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ, τις σοταρισμένες πιπεριές, τις λιαστές ντομάτες, το δυόσμο, τον άνηθο και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ. Ψήνουμε το κέικ για 40-50 λεπτά περίπου, χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το φούρνο ενδιάμεσα. Ξεφορμάρουμε το κέικ σε πιατέλα και το σερβίρουμε χλιαρό ή και κρύο.

Μυστικό

Μπορούμε να σερβίρουμε αυτό το κέικ ως ορεκτικό με τον εξής τρόπο: Το κόβουμε σε φέτες και μετά κάθε φέτα στα τέσσερα. Πάνω σε κάθε κομματάκι στερεώνουμε ένα μικρό ρολάκι από ζαμπόν και μια πράσινη ελιά χωρίς κουκούτσι.