ΥΛΙΚΑ
- 600γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ λιωμένο
- 1.350γρ. αλεύρι μαλακό
- 150ml γάλα
- 3 αβγά
- 50ml λικέρ μαστίχας
- 350γρ. ζάχαρη και λίγη επιπλέον για το πασπάλισμα
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε λεκανίτσα και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ και την κοπανισμένη μαστίχα. Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε με μίξερ χειρός το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσει καλά το μείγμα. Προσθέτουμε τα αβγά, μετά το γάλα και το λικέρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν κι αυτά. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ενώ παράλληλα ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Παίρνουμε μικρές δόσεις ζύμης και πλάθουμε κουλουράκια στρογγυλά ή σε σχήμα κοτσίδας, τα οποία αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Πασπαλίζουμε τα κουλουράκια σας με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα ή καλύτερα σε σκεύος με καπάκι.
Μυστικό
Αν δεν αγαπάμε τη γεύση και το άρωμα της μαστίχας, μπορούμε να αρωματίσουμε τα κουλουράκια μας με 3-4 βανίλιες ή ξύσμα εσπεριδοειδών (πορτοκάλι, λεμόνι, λάιμ).