MENU

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού κατσικίσιο ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένο
  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 3 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι διαστάσεων 20×25 εκ. Λαδώνουμε ένα-ένα τα φύλλα. Ύστερα παίρνουμε το κάθε φύλλο στις χούφτες μας, το τσαλακώνουμε και το τοποθετουμε το ένα δίπλα στο άλλο στο πυρίμαχο ταψάκι, μέχρι να καλύψουμε τη βάση του. Τα ψήνουμε για 10 λεπτά στον φούρνο. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά με το γιαούρτι, το γάλα και ανάλογο αλατοπίπερο. Βγάζουμε το πυρίμαχο ταψάκι από το φούρνο, πασπαλίζουμε τα τσαλακωμένα φύλλα με το τριμμένο κατσικίσιο τυρί ΗΠΕΙΡΟΣ και περιχύνουμε την πίτα με το μείγμα των αυγών. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίτα και να κάνει μια ωραία κρούστα.Σερβίρουμε την πίτα ζεστή ή χλιαρή, κόβοντάς τη σε κομμάτια.