ΥΛΙΚΑ
- 150-200γρ. Κατσικίσιο ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη για το σερβίρισμα
- 1 πακέτο πένες
- λίγο ελαιόλαδο για τα ζυμαρικά
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
- 1 καρότο κομμένο σε κύβους
- 250 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες
- 5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο βασιλικό ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα δάφνη
- αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν σε 5 λίτρα αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με τη μελιτζάνα και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο και τα μανιτάρια, σοτάροντας για μερικά λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε τη λιαστή και τη φρέσκια ντομάτα, το βασιλικό, το μισό μαϊντανό, τη δάφνη, ανάλογο αλατοπίπερο, τη ζάχαρη, λίγο νερό και αφού η σάλτσα πάρει μια δυνατή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τη σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει. Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο στο τέλος του μαγειρέματος. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και τα σερβίρουμε σε πιάτα, προσθέτοντας πάνω από το καθένα ανάλογη σάλτσα ζυμαρικών και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Διακοσμούμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο Κατσικίσιο ΗΠΕΙΡΟΣ.
Μυστικό: Δοκιμάζουμε την ίδια σάλτσα με πιλάφι αντί για πένες ή οποιοδήποτε άλλο ζυμαρικό. Είναι ένα εξίσου νόστιμο πιάτο.