ΥΛΙΚΑ
- 100γρ. Κατσικισιο ΗΠΕΙΡΟΣ
- 1½ φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι καρολίνα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μελιτζάνα φλάσκα κομμένη σε κυβάκια
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κυβάκια
- 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 μικρό ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για το γαρνίρισμα: λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι. Τις αλατίζουμε πολύ καλά και τις αφήνουμε για 15 λεπτά. Τις ξεβγάζουμε με άφθονο νερό και τις στραγγίζουμε στύβοντάς τες ελαφρά με το χέρι.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τους κύβους της μελιτζάνας μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το καρότο, ανακατεύουμε ελαφρά και ύστερα από λίγο ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το μισό μαϊντανό και δυόσμο και ανάλογο αλατοπίπερο. Αφού πάρει η σάλτσα μια καλή βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Δυναμώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρασί και 1½ ποτήρι του νερού βραστό νερό. Όταν πάρουν βράση, προσθέτουμε το ρύζι πλυμένο και στραγγισμένο και βράζουμε το φαγητό μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι και να μείνει με λίγο ζουμί.
Κατεβάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσει και να απορροφήσει τα υγρά του. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Τρίβουμε το Κατσικίσιο ΗΠΕΙΡΟΣ στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό σε πιάτα, πασπαλίζοντας το καθένα χωριστά με 2-3 κουταλιές της σούπας τριμμένο κατσικίσιο ΗΠΕΙΡΟΣ και λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Μυστικό: Πριν κατεβάσουμε το φαγητό από τη φωτιά, δοκιμάζουμε αν μαγειρεύτηκε σωστά το ρύζι. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε στο φαγητό επιπλέον καυτό νερό.