ΥΛΙΚΑ
- 300γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
- 110γρ. ζάχαρη άχνη
- 125γρ. αμύγδαλο σκόνη καβουρδισμένο
- 500γρ. αλεύρι
- 160 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
- ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
- 200γρ. ζάχαρη άχνη
- 5γρ. κακάο
- ασπράδι από 1 μικρό αυγό
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Μοιραστείτε Την Συνταγή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ με την άχνη για 4-5 λεπτά έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε την σκόνη αμυγδάλου και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το ρούμι. Η ζύμη βγαίνει πολύ μαλακή γι’ αυτό το λόγο την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκ. και την κόβουμε με κουπ πατ στα σχήματα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.
Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και με ένα πινέλο γλασάρουμε τους κουραμπιέδες όταν είναι κρύοι. Τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.