MENU

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΗΠΕΙΡΟΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 300γρ. βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ
  • 110γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125γρ. αμύγδαλο σκόνη καβουρδισμένο
  • 500γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 σφηνάκι μαύρο ρούμι
  • ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
  • 200γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5γρ. κακάο
  • ασπράδι από 1 μικρό αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
Εκτυπώστε Τα Υλικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο ΗΠΕΙΡΟΣ με την άχνη για 4-5 λεπτά έως ότου αφρατέψει. Προσθέτουμε την σκόνη αμυγδάλου και τη λιωμένη κουβερτούρα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το ρούμι. Η ζύμη βγαίνει πολύ μαλακή γι’ αυτό το λόγο την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει. Την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 1 εκ. και την κόβουμε με κουπ πατ στα σχήματα που θέλουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Φτιάχνουμε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί και με ένα πινέλο γλασάρουμε τους κουραμπιέδες όταν είναι κρύοι. Τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.