ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
- 5 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος Hπειρος
- 7 ασπράδια
- 5 κρόκοι
- Λίγο μοσχοκάρυδο
- 1 ½ φλιτζάνι γάλα
- 1 ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος Αdoro
- ½ φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι Hπειρος
- ½ φλιτζάνι τριμμένη κεφαλογραβιέρα Hπειρος
- 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα Hπειρος
- 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο βούτυρο Adoro και αλεύρι για το σκεύος του σουφλέ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια με μία κουταλιά βούτυρο Hπειρος σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Ετοιμάζουμε μπεσαμέλ με το υπόλοιπο βούτυρο Ηπειρος. Το βάζουμε με το αλεύρι σε μία κατσαρόλα, τα αφήνουμε να ζεσταθούν, τα ανακατεύουμε και ρίχνουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα σοταρισμένα μανιτάρια με την μπεσαμέλ, τα τυριά, τους κρόκους και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τη ρίχνουμε σταδιακά σε μικρές ποσότητες στο μείγμα με τα μανιτάρια και την μπεσαμέλ. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις. Ενώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 1 πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 45 λεπτ. Σερβίρουμε το σουφλέ αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.