ΥΛΙΚΑ
- 500γρ. φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ τριμμένη με τα δάχτυλα
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1-3 μικρές καυτερές πιπεριές κέρατα (ανάλογα πόσο καυτερή τη θέλουμε)
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι
- γλυκιά πάπρικα
- ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΥΓΑΝΙΣΜΕΝΟ ΨΩΜΙ: 1 φρατζόλα μπαγιάτικο ψωμί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα σποράκια από τις καυτερές πιπεριές και τις κόβουμε σε κομματάκια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τις σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν.
Βάζουμε στο μπλέντερ την τριμμένη φέτα ΗΠΕΙΡΟΣ μαζί με το γιαούρτι, λίγη γλυκιά πάπρικα, τις τηγανισμένες πιπεριές και το λάδι τους και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και αφήνουμε τη χτυπητή στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον πριν τη σερβίρουμε.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Αν είναι πολύ σκληρή η κόρα την αφαιρούμε, κόβουμε τις φέτες στη μέση και τις απλώνουμε σε ταψί.
Αναμειγνύουμε το λιωμένο σκόρδο με το ελαιόλαδο και αλείφουμε το ψωμί με πινέλο. Περιχύνουμε με ό,τι λάδι μας περίσσεψε και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε τη χτυπητή σε μπολ και τη συνοδεύουμε με το φρυγανισμένο ψωμί αμέσως μόλις βγει από το φούρνο.
Μυστικό
Αν δεν βρουμε καυτερές πιπεριές κέρατα, μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού πράσινο ταμπάσκο ή και περισσότερο αν είστε λάτρεις των καυτερών γεύσεων.